Zonnepanelen reinigen

Bent u op zoek naar een professioneel bedrijf om uw zonnepanelen reinigen? Wij zijn gespecialiseerd in het effectief, veilig en goedkoop reinigen van zonnepanelen. Wij zijn onder andere actief in de regio Haarlem, Aerdenhout, Zandvoort, Santpoort, Heemstede en Velserbroek.

De vervuiling van uw zonnepanelen door onder andere stof, licht en zwaar aangehecht vuil, uitlaatgassen, bladeren en vogelpoep hindert het zonlicht die de zonnecellen en zonnepanelen moeten opvangen. Door uw zonnepanelen regelmatig te laten schoonmaken zorgt u voor optimale prestaties. Een zonnepaneel bestaat uit zonnecellen bedekt door een beschermende laag glas, hiervoor geldt hetzelfde als voor uw autoruit: hoelanger deze buiten is, hoe groter de kans dat vuil zich gaat hechten. Hoe meer vuil, hoe minder elektriciteit de zonnepanelen produceren, dit verlies kan flink oplopen.

Hoe reinigen we de zonnepanelen?
Voor de reiniging van zonnepanelen werken we met telescopische stelen met zachte borstels. Via een pomp wordt met osmose water geborsteld en gespoeld tot het oppervlak vrij is van vuil. Met onze telescopische stelen zijn veel panelen vanaf de grond te reinigen, indien nodig kunnen we ook een hoogwerker inzetten.

Oorzaken van vervuiling
Oorzaken van vervuilde zonnepanelen zijn atmosferische luchtvervuiling, fijnstofafzettingen, uitwerpselen van vogels, bladeren en zoutafzettingen. Door de regen spoelt veel van dit vuil werk maar al vanaf de eerste dag na de plaatsing vormt er zich een stof of vuillaag welke na een aantal maanden een licht effect heeft op de energie productie (zoals bij een voorruit van een auto). Vooral wanneer de panelen opgesteld staan nabij een drukke snelweg, bij het spoor of onder de rook van zware industrie is het handig om de panelen eenmaal per jaar te laten reinigen. Zout en fijnstof afzettingen kunnen geleidelijk aan toenemen en zorgen voor een weerkaatsing van het licht aan de buitenkant van het paneel. Het gevolg is dat de energieproductie van het paneel langzaam daalt. Vogelpoep en bladeren zorgen voor deels bedenkte zonnecellen. Deze zonnecellen zullen geen energie meer produceren en de volgende stap is dat ze opgewekte energie van andere zonnecellen zullen gebruiken door deze in warmte om te zetten.

Ons advies
Voor particulieren raden wij aan om eens per jaar de zonnepanelen te laten reinigen, het aangehechte vuil wordt dan verwijderd. Bent u eigenaar van een bedrijf en heeft u een grote hoeveelheid zonnepanelen? Vraag dan naar de mogelijkheden voor het laten reinigen van de zonnepanelen en/of het afsluiten van een onderhoudscontract voor uw zonnepaneel installatie. Uw specialist in Zonnepanelen reinigen. Neem direct contact op door te bellen met: 06-24283436 of vul onderstaand formulier in.

    Uw naam (verplicht)

    Uw e-mail (verplicht)

    Uw telefoonnummer

    Uw adres en woonplaats

    Uw vraag/verzoek/wens